07 HAZİRAN, SALI, 2016

Çocuk ve Medeniyet’in İlk Sayısı Yayında!

Çocuk Vakfı”nın hazırladığı ve  6 ayda bir yayımlanacak disiplinler arası hakemli Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin (Ocak-Haziran 2016) ilk sayısı yayımlandı.

Aile-çocuk- medeniyet ve tarih perspektifi içinde yer alacak karşılaştırmalı çalışmalara; yorum, kuramsal önerilerde bulunan özgün bilimsel makalelerin önceliğinin olacağı içerikler yer alıyor.

Derginin yayın sürecinde yer vereceği konular aile, çocuk, toplum ve medeniyet; aile ve çocuk sosyolojisi; çocuk hakları kültürü; çocuk sağlığının sosyal boyutu; çocuk eğitimi; üstün zekâlı ve yetenekli çocukların eğitimi; farklı gelişen çocukların eğitimi; çocuk koruma ve sosyal destek çalışmaları; çocuk hukuku; çocuk ve sanat eğitimi; çocuk ve bilim eğitimi; okul öncesi, çocuk ve ilk gençlik edebiyatı; okuma kültürü; çocuk ve etik; çocuk ve felsefe; çocuk ve medya olacak.

Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini Dr. Mehmet Palancı, Yazı İşleri Müdürlüğünü Memduh Cemil Şirin üstlendi. Aile ve Çocuk Sosyolojisi Prof. Dr. A. Korkut Tuna; Aile, Çocuk, Toplum ve Medeniyet Doç. Dr. Ahmet Albayrak; Çocuk Hakları Kültürü Doç. Dr. Zihni Merey; Çocuk Sağlığının Sosyal Boyutu Prof. Dr. Bumin Dündar; Çocuk Eğitimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı; Özel Yetenekli Çocukların Eğitimi Yrd. Doç. Dr. Faruk Levent, Doç. Dr. Hasan Said Tortop; Çocuk Hukuku Memduh Cemil Şirin; Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Doç. Dr. Vefa Taşdelen, Yrd. Doç. Dr. Meral Kaya, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek; Çocuk, Medya ve Bilişim Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun, Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak.

Çocuk ve Medeniyet Dergisi www.cocukvakfi.org.tr
ve http://cocukvemedeniyet.cocukvakfi.org.tr adresinden de erişime açık olacak.

Kullanılan görsel: Little Children on a Bicycle, Penang Street Art by Liew Yuen Sam Philip

0
2976
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage