03 ARALIK, PAZARTESİ, 2018

Ceylan Özgün Özçelik’in “18+”sına Amerika’dan Destek!

Ceylan Özgün Özçelik’in bir ailenin üç kuşak kadınlarını anlatan ve bir bayram gecesinde geçen kara komedi ve fantastik türündeki yeni film projesi 18+SFFILM Rainin Fonu’ndan destek alan yedi projeden biri oldu. Yönetmen Özçelik, senaryo yazımı desteği kapsamında iki ay San Francisco’da kalacak.

San Francisco Uluslararası Film Festivalinin, Amerika başta olmak üzere tüm dünyadan bağımsız sinemacılara yönelik programlarından biri olan “SFFILM Rainin”, Amerika’nın uzun metraj kurmaca filmlere verilen en büyük hibe programı. Kenneth Rainin Vakfı ortaklığındaki SFFILM Rainin Hibe Programı, özellikle toplumsal meselelere yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşan, vizyon sahibi uzun metraj film projelerine fon veriyor.

Filmada (Türkiye), unafilm (Almanya) ve Graal (Yunanistan) ortaklığındaki 18+, 2017’de Köprüde Buluşmalar Proje Geliştirme Atölyesi GeniusPark VFX Ödülü’nün de sahibi olmuştu. Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, 18+’nın senaryosunu geliştirmek üzere Medienboard Berlin Brandenburg Konuk Sanatçı Programı kapsamında Berlin’e davet edildi. Ekim 2018’de Almanya - Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu alan film en son SFFilm Rainin Senaryo Fonu tarafından desteklendi.

Fotoğraf: Nazlı Erdemirel

0
1749
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle