21 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2017

Çarpıcı Bir İlk Roman: Sessiz Kalma!

Angie Thomas’ın yayımlandığı ilk günden beri geniş bir okur kitlesine ulaşan ilk romanı Sessiz Kalma!, Yabancı Yayınları etiketiyle dilimizde yayımlandı.

Thomas, sıradan bir kızın kendini sıra dışı bir durumda bulması hakkındaki kitabında ırkçılık ve polis şiddetini; zeki, yürekli ve geri adım atmayan bir dürüstlükle anlatıyor.

​Kitapta ailesiyle yaşadığı fakir mahalle ve okuduğu banliyö lisesi arasında sıkışıp kalan Starr Carter’ın hikâyesi anlatılır. En yakın çocukluk arkadaşı Khalil’in bir polis tarafından vurulduğuna şahit olduğunda, bu iki dünya arasındaki hassas dengesi bozulmaya başlar; çünkü Khalil herhangi bir tehdit oluşturmaz. Çok geçmeden, Khalil’in ölümü manşet olur. Bazıları ona gangster, bazıları ise onu uyuşturucu satıcısı bir çete üyesi olarak bile betimler. Starr’ın okuldaki en yakın arkadaşı, Khalil’in bunu hak etmiş olabileceğini bile düşünür. Polislerin bu olayla çok ilgilenmediği anlaşıldığında ise bunu protesto edenler sokaklara dökülüp Starr’ın mahallesini âdeta bir savaş alanına dönüştürür. Herkesin bilmek istediği tek bir şey vardı: O gece ne olmuştu? Bunun yanıtını verebilecek tek kişi de Starr’dı. Fakat Starr’ın söyleyecekleri ya da söyleyemedikleri adalet için verdiği bu savaşta kendi hayatını bile tehlikeye atabilir.

0
5527
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage