31 OCAK, ÇARŞAMBA, 2018

Carolin Widmann ve Festival Strings Lucerne ile Klasik Müzik Akşamı

Diapason d’Or ödüllü Alman keman sanatçısı Carolin Widmann, İsviçre’nin önde gelen oda topluluğu Festival Strings Lucerne eşliğinde İş Sanat sahnesine konuk oluyor.

Kusursuz tekniğiyle dikkat çeken, Leipzig Müzik ve Tiyatro Üniversitesi’nde keman profesörü olan Carolin Widmann, 2006 Alman Kayıt Eleştirmenleri Derneği - Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü ve 2013 Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri-Yılın Müzisyeni Ödülü’nün de sahibi.


Konserde Carolin Widmann’a eşlik edecek olan Festival Strings Lucerne ise, 60 yılı aşan tarihiyle Avrupa’nın en seçkin oda orkestralarından biri. 1956 yılında kurulan topluluk, tarihi boyunca Jean Françaix, Frank Martin, Bohuslav Martinu, Sándor Veress, Iannis Xenakis, Krzysztof Penderecki, Klaus Huber, Peter Ruzicka, Beat Furrer gibi bestecilere ait 100’den fazla eserin galasını gerçekleştirdi. 2012 yılından bu yana Daniel Dodds’un sanat direktörlüğünde çalışmalarına devam eden Festival Strings Lucerne, baroktan çağdaş eserlere uzanan geniş repertuvarıyla biliniyor.

​Mozart, Salieri ve Mendelssohn’dan eserlerin seslendirileceği konser, 27 Şubat 2018, Salı akşamı saat 20.30’da. 

0
1593
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle