08 MART, CUMA, 2019

Canlı Sanat Araştırma Alanı Kapılarını Yeniden Açıyor

2018 yılında Canlı Sanat Araştırma Alanı henüz inşaat hâlindeyken gerçekleşen Performistanbul’un İhtiyaç: Sen başlığı altında sunduğu 28 gün boyunca 24 saat aralıksız devam eden canlı sürecin arşivi, deneysel dijital arşiv olarak izleyiciyle yeniden buluşuyor.

Performistanbul’un on sanatçısının gerçekleştirdiği dokuz performans izleyiciyi karşılıklı beslenen ve canlı sürece odaklanan hayatın içinden birer deneye davet ediyordu. Canlı Sanat Araştırma Alanı dönüşmüş hâli ile performansların dökümantasyon videolarını izleyiciyle ilk kez paylaşıyor. Mekânda sanatçıların performans süreçleri boyunca biriktirdikleri obje, tuttukları günlük, çektikleri fotoğraf gibi kalıntılara dijital ve fiziksel olarak ulaşılabilinecek. Ayrıca mart ayı boyunca sanatçılar ve farklı disiplinlerden davetliler ile konuşmalar gerçekleştirecek.

Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri ziyaretçilere açık olan mekân 20 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Konuşma programları ve detaylı bilgi için research@performistanbul.org adresine mail atabilir veya kurumun sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

0
1340
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle