09 EKİM, PAZARTESİ, 2017

Çağdaş Sanatın Suriye Savaşı

Plato Sanat Galerisi, Kelimat Koleksiyonu dahilinde olan çağdaş sanatçılara ait bir seçki sunan “Yakın Bir Yer” adlı sergi ile sanatseverlerle buluşuyor. Serginin küratörlüğünü Marcus Graf üstleniyor.

​1990’lı yılların başında kurulan Kelimat Koleksiyonu, Ortadoğulu sanatçılara ait 2500’den fazla eseri bünyesinde bulunduran geniş bir koleksiyon. Koleksiyonda daha çok resim sanatına ağırlık verilmesiyle birlikte farklı disiplinlerden eserler de mevcut.


Plato Sanat’ta yer alan sergideki eserler bu koleksiyon hakkında bizlere bir fikir veriyor.  Savaşın ve terörün yol açtığı korkunç krizler ve bunun beraberinde gelen değişimler aslında bizim gördüklerimizden çok daha karmaşıktır. Bu karmaşıklığın tuval üzerindeki yansımaları ise bu sergide karşımıza çıkıyor. Farklı kuşaklar ve farklı tarzdaki sanatçılar bir araya geliyor. Serginin kavramsal çerçevesi trajedi, yıkım ve kaos olarak çizilmiş olsa da içinde aşk, güzellik ve umuda dair resimlerde bulunuyor. Bu anlamda sergi için savaşın hiddetiyle sarsılan bu ülkedeki resim sanatının pek çok yüzünü bizlere gösteriyor diyebiliriz. Sergi 12 Ekim – 24 Aralık tarihleri arasında görülebilir.

0
3333
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage