14 MART, ÇARŞAMBA, 2018

Bütün Kadınların Manifestosu: Babalar ve Kızları

Cinsiyet çalışmaları ile bilinen bir akademisyen olan Mary Talbot tarafından yazılan ve Bryan Talbot tarafından resimlenen Costa Biyografi Ödüllü Babalar ve Kızları, Desen Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu.

Babası tanınan bir James Joyce uzmanı olan yazar Mary M. Talbot, kendi çocukluğu ile James Joyce'un kızı Lucia Joyce'un çocukluğunu eşzamanlı akıp giden özel bir anlatıda buluşturuyor. Yaşadıkları toplumsal dönemler arasında zaman farkı olsa da Babalar ve Kızları, paralel kurgusu sayesinde iki ayrı kadının baskıya ve toplumsal cinsiyet hiyerarşisine maruz kalmaları gibi ortak noktaları tüm açıklığıyla ortaya koyuyor.

​Babaların kızlarıyla olan inişli çıkışlı ilişkilerine odaklanan bu dikkat çekici grafik roman, toplumda baskı gören kadınların gönüllü elçiliğini üstleniyor. Dönemler ve toplumlar farklı olsa da kadınların yaşadıkları zorlukların hiçbir zaman değişmediğine vurgu yapan Babalar ve Kızları, "ötekileştirildiği" için hayallerinin peşinden koşamayan bütün kadınların manifestosuna dönüşüyor.

0
2011
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage