07 TEMMUZ, PAZAR, 2019

Bursa’da Edebiyat Misi Akademi’nin Çatısı Altında

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin uzun yıllardır sürdürdüğü farklı okuma ilgilerine yönelik atölyeler, Misi Yazıevi’nin çatısı altında toplanacak. Yaz dönemi boyunca edebiyatımızın alanında güçlü isimleri farklı konulardaki atölyelerle Bursa-Nilüfer'deki Misi Akademi’de buluşacak.

Misi Akademi’nin ilk atölyesi yazar ve çevirmen Nil Sakman’ın yürüteceği “19. Yüzyıl Kadın Yazınına Poetik Yaklaşımlar” olacak. 13-14 Temmuz, 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölyede tarihsel süreç içerisinde kadın romancıların eserleri incelenecek ve kadın yazarların yazınsal stratejileri toplumsal cinsiyet ve feminizm çerçevesinde ele alınacak.

20-21 Temmuz, 13.00-17.00 saatleri arasında, Gülçin Sağır yürütücülüğünde “20. Yüzyılda Sanat ve Siyaset” başlıklı bir atölye düzenlenecek.

Bursa’da yaşayan dil bilimci ve yazar Hakan Akdoğan, 27-28 Temmuz, 11.00-15.00 saatlerinde düzenleyeceği “Kurgu Üretim Atölyesi”nde metin üretiminin herhangi bir aşamasında olan katılımcılara kurguyu oluşturan unsurlar ve kurgu çeşitleri hakkında bilgiler vererek yazı denemelerini onlarla birlikte değerlendirecek.

Edebiyat, psikanaliz ve psikoloji üzerine çalışmalar yapan ve pek çok kitabı bulunan Nihan Kaya, uzun zamandır yürüttüğü “İyi Hissetme Atölyesi”ni 3-4 Ağustos’ta, 13.00-17 saatleri arasında Misi Akademi’de gerçekleştirecek. Kemal Varol, daha önce Diyarbakır’da düzenlediği “Roman Atölyesi”ni 15-31 Ağustos tarihleri arasında Nilüfer’e taşıyacak.

Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Çocuk Yazını Atölyesi, 7-8 Eylül tarihlerinde, 10.00-17.00 saatleri arasında yazar Füsun Çetinel yürütücülüğünde gerçekleştirilecek. Dünyada çocuk edebiyatı, çok kitaplarında zaman, mekân, diyaloglar, tabular gibi konuların ele alınacağı atölyede Nezihe Meriç’in yanı sıra diğer yazarlardan çocuk kitapları da incelenecek. Dr. Özge Özdemir’in yürütücülüğünü üstlendiği “P4C-Çocuklar için Felsefe Eğitimi” ise sınıf öğretmenlerine yönelik olarak, 14-15 Eylül’de, 09.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek.

​Atölyeler katılım ücretsiz olup ön kayıt yaptırmak zorunlu olacak. Her katılımcı en fazla iki atölyeye başvurabilecek. Katılımcı; herhangi bir atölyeye kayıt yaptırdıktan sonra haber vermeksizin katılmazsa diğer atölye için tanınan öncelik hakkını kaybetmiş olacak. Misi Akademi hakkında ayrıntılı bilgi almak ve atölyelere ön kayıt yaptırmak için (224) 413 2737 numaralı telefondan Şiir Kütüphanesi’ni arayabilirsiniz.

Görsel: Helena M. Cintra

0
1227
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage