25 MAYIS, CUMA, 2018

British Film Institute İş Birliği ile “Yaz Filmleri Haftası”

Hillside Beach Club, 1933 yılından bu yana özgün ve köklü bir kuruluş olarak dünyanın en büyük film arşivine sahip olan İngiliz sanat devi British Film Institute (BFI) ile iş birliği gerçekleştirdi. Yapılan iş birliği çerçevesinde, 24 - 31 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği “BFI Summer Screenings” ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, filmler için belirlediği konseptlerde özel gösterimler düzenleyecek.

Hillside Beach Club’da gerçekleşecek “BFI Summer Screenings” haftasında, Jean-Pierre Jeunet’in kült filmi Amelie’yi ikonik plajında, Wes Anderson'ın The Life Aquatic filmini ise Hillside Beach Club'ın özel teknesinde gösterime sunacak. Hillside’ın yıllar önce yarattığı sessiz plaj konsepti olan “Silent Beach”te ise Charlie Chaplin’in City Lights filmi izlenebilecek. BFI’ın çocuk filmleri ekibi ise, çocuklar için kendi kısa filmlerini çekecekleri “Make a Film with BFI” adlı bir atölye de hazırladı. Bu atölyede, BFI uzmanlığında montaj aşamasından geçen filmler ailelere özel bir gösterimle sunulacak.

"Sinemada filmin başlamasını beklemek bana her zaman heyecan vermiştir ama Hillside’ın etkileyici konumunda yıldızların altında özenle seçilmiş bu filmleri izlemek unutulmaz olacak”  notunu paylaşan BFI baş küratörü Will Massa’nın misafirlerle bir araya gelerek gösterimler öncesinde özel film söyleşileri gerçekleştireceği haftanın kamera arkası görüntülerini ise BAFTA ödüllü ünlü yönetmen Toby Lloyd çekecek.

​Ayrıntılı bilgi için hillsidebeachclub.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

0
2331
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage