23 EYLÜL, CUMARTESİ, 2017

Borusan Quartet’in “Company” Adlı Albüm Çalışması

Klasik dönemden modern döneme uzanan geniş repertuvarıyla tanınan Borusan Quartet, Company adlı albüm çalışmasında çağdaş repertuvara odaklanıyor. Borusan Quartet, bu CD çalışmasında Philip Glass’ın Company başlıklı 2. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü; Peteris Vasks’ın 4. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü; Arvo Pärt’in Summa’sının yanı sıra Hasan Uçarsu’nun Söylenmemiş başlığını taşıyan 2. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü ustalıkla seslendirdi.

Çağdaş repertuvara getirdiği yenilikçi yaklaşımla klasik müzikte sıra dışı bir etki yaratan Glass, Borusan Quartet’in seslendirdiği “Company” başlıklı yapıtını başta Samuel Beckett’in Eşlik Company adlı kısa romanının sahne uyarlaması için yazdı; ancak daha sonra yapıt klasik müzik repertuvarının vazgeçilmezleri arasında girdi. Dört bölümden oluşan Company’de Glass, minimal ve dramatik etkileri harmanlıyor. 

​Besteci, Cannes Klasik dâhil pek çok ödülün sahibi olan Peteris Vasks, Avrupa çağdaş bestecileri arasında yerini sağlamlaştırmış bir isim. Arvo Pärt, yaşayan en büyük bestecilerden biri. Klasik müziğe yepyeni bir boyut kazandırarak, kendi dinleyicisini yaratan, bestelerinde Şostakoviç ve Prokofyev gibi ustaların etkisi derinden hissedilen Pärt, modern minimalist akımın en büyük temsilcisi. Albümün son yapıtı, başarılı ve son derece üretken besteci Hasan Uçarsu’nun Söylenmemiş başlığını taşıyan 2. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü.

0
1577
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage