31 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2016
Borusan Contemporary’den Dikkat Çeken İki Yeni Sergi

“Flight, IST”, Marina Zurkow and Paul Paradiso, 2016, Flight data provided by FlightStats, Bird data provided by eBird

Borusan Contemporary’den Dikkat Çeken İki Yeni Sergi

Ola Kolehmainen, Alchemy, Ed. 2/4, 2007, 260 x 202 cm, c-tipi baskı, diasek / Analogue c-type print, diasec


Borusan Contemporary’den Dikkat Çeken İki Yeni Sergi

Borusan Contemporary, 29 Ekim’de açılacak iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanayileşmenin doğa üzerine olan etkisini fotoğraflayan Kanadalı sanatçı Edward Burtynsky ile küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı “Yazıt” adlı sergi eş zamanlı olarak ziyarete açılacak.

Burtynsky’nin “Aqua Shock: Su Projesi’nden Bir Seçki” adını verdiği ve küratörlüğünü William A. Ewing’in yaptığı sergi, sanatçının bugüne kadar ürettiği en iddialı işleri bir araya getiriyor. İnsanlığın en vazgeçilmez doğal kaynak olan su ile ilişkisini incelemek adına Meksika’ya giden Burtynsky, kullandığı vinç, uçak, drone ve kameralı pnömatik direk gibi sıradışı ekipmanıyla dikkat çekiyor.

Aynı tarihlerde Perili Köşk’te düzenlenecek “Yazıt” ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na katılan yeni eserlerin İlhan Berk şiirleriyle birlikte ele alınmasıyla eserlere farklı bir yorum getiriyor. Sergi aynı zamanda İlhan Berk’e ait desen çalışmaları ve el yazıları da yer alıyor.

19 Şubat 2017 tarihine kadar açık olacak sergiler Borusan Contemporary Perili Köşk’te sadece haftasonları gezilebilecek.

İlk Eser: Thjorsá River #1, Iceland 2012, © Edward Burtynsky / courtesy Admira, Milan

0
3636
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage