09 EKİM, PAZARTESİ, 2017

Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri Açıklandı!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve 17-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal yarışma filmleri belli oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda; Andaç Haznedaroğlu’nun Misafir, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu’nun Eşik, Burçak Açık Üzen’in Beginner, Bülent Öztürk’ün Mavi Sessizlik, Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak, Orhan Eskiköy’ün Taş, Özgür Sevimli’nin Murtaza, Pelin Esmer’in İşe Yarar Bir Şey ve Selman Kılıçaslan’ın Bütün Saadetler Mümkündür adlı filmi 100.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü için yarışacak. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kısa film yarışmasında ise kurmaca dalında 10, belgesel dalında ise 8 film yarışacak.

​Jüri başkanlığını usta yönetmen Derviş Zaim’in yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda dokuz film 100.000 TL değerindeki ödül için yarışırken; festivalin kısa filmleri de 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için jüri önüne çıkacak.

0
2036
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage