25 EKİM, ÇARŞAMBA, 2017

Böcekten Korkan Böcek Tamircisi

Fransız yazar Nastasia Rugani'nin, meslek seçimi, gelenekler, toplumsal roller üzerine düşündüren kitabı Böcek Tamircisi, Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Damla Kellecioğlu’nun dilimize çevirdiği kitap, Charline Collette'in böcekleri alabildiğine sevimli gösteren neşeli çizimleriyle okuma macerasının başındaki küçüklerin düş dünyalarını harekete geçirmeyi başarıyor.

Herkesin bir mesleği vardır. Kimisi boyacı, kimisi ise sirk cambazıdır. Oysa Nok’un babasının bambaşka bir mesleği var. O, kanadı hasar gören ya da bacakları yaralanan mini mini böcekleri iyileştirmeye çalışan mucizevi bir Böcek Tamircisi. Gel gör ki emeklilik zamanı yakın ve geleneklerine göre bu kutsal görevi özel bir törenle oğluna devretmek zorunda… Fakat Küçücük bir sorunları var: Nok'un böcek fobisi!

​Balsız kalmış ayı aşkına, evet, yanlış okumadınız, Nok böceklerden çok korkuyor. Hem de delicesine! Acaba tamirci unvanından vaz mı geçse? Peki ya babasının itibarı, nesilden nesile geçen gümüş tamir iğnesinin geleceği? Ya o her biri kımıl kımıl oynayan bacakları, insanın aklını başından alan antenleriyle mini minnacık, savunmasız böcekler? Onları bundan böyle kim, nasıl iyileştirecek?

0
3808
2
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage