16 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2017

Bir Psikolojik Gerilim Romanı: İkinci Hayat

İngiliz yazar S. J. Watson’ın kaleme aldığı psikolojik gerilim romanı İkinci Hayat, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

İlk romanı Uyuyana Kadar, uluslararası alanda ilgi gören ve sinemaya uyarlanan S. J. Watson, bu kez gizemli bir tutkunun peşinden sürüklenen Julia’nın yaşadığı ikili hayatın ikisini de kaybetmemek adına verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Fotoğrafçı Julia Plummer, eşi Hugh ve oğlu Connor ile birlikte Londra’da yaşamaktadır. Paris’te yaşayan kız kardeşi Kate’in sokakta bir cinayete kurban gittiği haberiyle hayatları alt üst olur. Julia ve Hugh tarafından büyütülse de oğulları Connor’ın aslında Kate’in çocuğu olması, Plummer’lar için işleri iyice zorlaştırır. Julia, Kate’in internetten tanıştığı erkeklerle görüşütüğünü öğrenir ve kardeşinin katilini bulmak için aynı sitelere girmeye karar verir. Bu esnada, internette Lukas adlı bir adamla tanışır ve adama tutkulu bir aşkla bağlanır. Julia ile Lukas arasında cinselliğin doludizgin yaşandığı bir ilişki hızla gelişir. Hayatının istemediği bir noktaya doğru sürüklendiğini gören Julia artık bir şeyler yapmak zorundadır, ama tutkusundan vazgeçebilecek midir?

Watson’ın başarısının tek kitapla sınırlı olmadığını ortaya koyan İkinci Hayat, cinsellik, cinayet ve gizemi heyecanlı ve sürükleyici bir üslupla harmanlayan çarpıcı bir roman. Watson’ın 2011 yılında yayımlanan ilk romanı Uyuyana Kadar, İngiliz Polisiye Yazarları Derneği’nin En İyi İlk Roman Ödülü’nü ve Galaxy Ulusal Kitap Ödülü’nü kazanmış, başrollerini Nicole Kidman ve Colin Firth’ün üstlendiği, yönetmenliğini Rowan Joffe’nin yaptığı bir filme uyarlanmıştı.

0
2081
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage