26 EKİM, PERŞEMBE, 2017

Bir İngiliz’in Fırçasından Türkiye

İngiliz ressam Ned Pamphilon imzalı “Cumhuriyetin Mimari: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi 27 Ekim‘de, yine Pamphilon imzalı “Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher” sergisi ise 2 Kasım tarihinde 42 Shops Art!SPACE Galeri’de açılıyor.

İstanbul 1881 iş birliğiyle açılacak olan “Cumhuriyetin Mimari: Mustafa Kemal Atatürk”  sergisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve 10 Kasım’ı anmak için özel olarak hazırlanıyor. İstanbul, Türkiye ve Mustafa Kemal Atatürk hayranlığıyla tanınan ve bu temaları sıkça işleyen Pamphilon, çok ses getiren Atatürk çalışmalarını bu sergide bir araya getiriyor. Atatürk’ün dünyanın her ülkesinde saygı gören vizyonerliği ve liderliğinin yanı sıra barışseverliğinin tüm toplumlar tarafından örnek alınması gerektiğini düşünen sanatçı, bu düşüncelerini eserleriyle global anlamda görünür kılmayı hedefliyor. Sergi 30 Kasım tarihine kadar görülebilecek.

Diğer sergisinde ise Göbeklitepe konusunu ele alan Pamphilon, kazı alanında yaptığı incelemelerden etkilenerek bir seri oluşturuyor. Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Göbeklitepe’yi sanatçının gözünden 19 Kasım tarihine kadar görebilirsiniz.

0
2735
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage