25 NİSAN, PERŞEMBE, 2019

Bir Arada Yaşamak

“Bir Arada Yaşama” (coexistence) kavramı etrafında bir araya gelen Türk ve Mülteci sanatçıların katıldığı çalıştayın sonunda oluşturulan sanat eserlerinin sergilendiği “Digigether” sergisi, 19 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında Uniq Gallery’de gerçekleşiyor. Serginin küratörlüğünü Kerim Kürkçü, proje yürütücülüğünü ise ha:ar (Hande Şekerciler & Arda Yalkın) üstleniyor.

Sanat ve sanat üretme yöntemlerinin gelişen teknolojiyle ilintili olarak değişmesinin gerekliliğini belirten proje, sanatçıların geleneksel yöntemlerle teknolojiyi harmanladıkları eserlerinden oluşuyor. Proje kapsamında Tasarım Atölyesi Kadıköy’de on gün süren çalıştayda ha:ar tarafından katılımcılara Z-Brush, Cinema 4D, X-Particles, Arnold gibi yazılımlar, üç boyutlu yazıcılar ve Türkiye’ye ilk kez bu eğitim için getirilen Gyroscope sensör tabanlı, devinimli hareket yakalama sistemi (Mocap) Rokoko Smart Suit ile ilgili eğitimler verildi. Yazılımlar ile hareketin ve sesin görselleştirilerek nasıl sanat eserlerine dönüşebileceği tartışıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı desteğiyle gerçekleşen çalıştay, ortaya çıkan çalışmaların sergilenmesinin yanı sıra kişisel birlikteliklerin toplumsal ve kültürel temalarla desteklenerek sürdürebilirlik ve sosyal uyumun güçlendirilmesine katkı sağlıyor. Sergide Abdülrazzak Alsalhani, Ahmet Rüstem Ekici, Bodour Xena, Gizem Doğan, Hakan Çınar, Hamza Kırbaş, Imad Habbab, Rama Samkari, Rand Ramadan ve Uğur Kolege’nin eserleri yer alıyor.

0
1263
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage