01 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2018

“Berlin Zamanı” Oyununun Şubat Temsilleri Hazır!

Platform'un ikinci uluslararası projesi Berlin Zamanı, şubat ayı boyunca İstanbul’da çeşitli sahnelerde izleyiciyle buluşacak.

Oyun, 9-18-23 Şubat tarihlerinde Toy İstanbul’da, 16 Şubat’ta Das Das’da ve 20 Şubat günü Oyun Atölyesi’nde olacak. Ceren Ercan'ın yazdığı Türkiye üçlemesinin (Seni Seviyorum Türkiye, Berlin Zamanı, Tahran Rüyası) ikinci oyunu olan Berlin Zamanı, ülkemizde yönettiği farklı oyunlarla tanınan Alman yönetmen Frank Heuel tarafından sahneleniyor.

​Ezgi Çelik, Tuğçe Altuğ ve Kutay Kunt'un başrollerini paylaştığı oyun Berlin ve İstanbul sokaklarında üç genç insanın izini sürüyor. Berlin’de New-Wave adı verilen yeni göç dalgasının bir parçası olan bu gençler, yaşadıkları gündelik karşılaşmalarla son dönemde iki ülke arasında yaşanan gerilimin de bir parçası haline geliyorlar. Üç karakter de kendini Türkiye’nin Avrupalı yüzü olarak tanımlıyor.

"Ben yapabilir miyim? Burada olur mu? Egzotik değilim, lezbiyen değilim. Kendimden yeni bir şey çıkarabildim mi? Heteroseksüel, uslu, Avrupalı gibi bir Türk. Gibi! Burada ne işe yarıyorum?" 

0
1447
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage