15 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2019

Beraber Yola Çıkma ve Güçlenmenin İmkânları Üzerine

Bilsart, 3 Temmuz - 27 Temmuz tarihleri arasında, küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği “Etten, Kemikten” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Kevser Güler’in küratörlüğünü üstlendiği program, 18 Mayıs’ta Amerikan Hastanesi Operation Room sergi salonunda ilki açılan “Etten, Kemikten” sergi sergisinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Program kapsamında 3 - 13 Temmuz arası Çınar Eslek’in ve 17 - 27 Temmuz arası Linda Dement & Nancy Mauro-Flude’un birer videosu gösterilecek. Eslek'in Zemin (Prologue), 2019 adlı yapıtı ile Dement ve Mauro-Flude’un Bir Bayrağa Dönüştürülmüş Siberfeminist Çarşaf performans dokümantasyonunu bir arada gösterme fikri, sanatçıların üretimlerinde bedenle ve feminist dayanışma pratikleriyle ilgilenme biçimlerinden doğuyor. Sanatçılar, bedenin oluş, eyleme ve maruz kalma, etki etme ve etkilenme kuvvetlerini üstlenmeye davet ederken, birbirine şifa olmanın, beraber yola çıkmanın ve güçlenmenin imkânlarına yöneliyor.

​Operation Room’da açılan “Etten, Kemikten”in ilk sergisi, Alican Şahinler, Deniz Gül, Deniz Pasha, İris Ergül, Joachim Franz Beich, Kerem Ozan Bayraktar, Laurie Charles, Linda Dement & Nancy Mauro-Flude, Marina Papazyan, Nilbar Güreş, Pedro Barateiro ve Şafak Çatalbaş’ın yapıtlarını kapsıyor. Operation Sergisi de 27 Temmuz’a kadar görülebilir.​

0
1358
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage