23 OCAK, ÇARŞAMBA, 2019

Ben Leyla Gencer

Evin İlyasoğlu’nun bir dünya sanatçısı olan Leyla Gencer’in kendini var etme yolculuğunda yaşadıklarını anlattığı ve operanın coşkulu yıllarına götürdüğü çalışması Ben Leyla Gencer – La Diva Turca, Borusan Kültür Sanat ve Yapı Kredi Yayınları iş birliğiyle yayımlandı.

Leyla Gencer, özgüveniyle, çalışkanlığıyla, savaşçı kişiliğiyle küçük yaşından itibaren sahnede olmayı aklına koydu, hayatını bu fikre göre şekillendirdi. Opera kültürü olmayan bir ülkeden çıkıp, bu kültürle evrilmiş bir ülkenin, İtalya’nın ortasında kendini ispat etmek için verdiği mücadelelerle, tam yirmi beş yıl boyunca operanın mabedi sayılan La Scala’nın prima donna’sı oldu. Sonraki yirmi beş yıl da, ölünceye kadar, eğitimci olarak opera dünyasına hizmet etti.

​Zamanının büyük sopranolarıyla girdiği rekabetle, tarihi şefler ve rejisörlerle birlikte çalışmasıyla, büyük bestecilerin gölgede kalmış yapıtlarını keşfetmesiyle, repertuvarındaki yetmiş üç opera ve canlı temsillerden kaydedilen sesiyle yirminci yüzyıl opera tarihine geçen La Diva Turca, bugün de Divaların Divası olarak anılır.

0
2303
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle