19 NİSAN, PERŞEMBE, 2018

Başka Dünyadan Gelen Kız

2013 yılında Man Booker Uluslararası Ödülü finalisti olan Aharon Appelfeld’in kendi hayatından ilham alarak yazdığı kitabı Başka Dünyadan Gelen Kız, Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

10 yaş ve üzeri okurlara hitap eden kitabı Alain Matalon’ın dilimize çevirdi, Philippe Dumas resimledi. Appelfeld, bu hikâyede insanlığın evrensel konularını, sevgiyi, cesareti ve arkadaşlığı sakin ve hassas bir tonla ele alıyor.

​İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen hikâyede Adam’ın annesi onu ormana getirdiğinde, geri döneceğine ve Adam’ı alacağına söz verir. Aynı gün Adam, ormanda sınıf arkadaşı Thomas’la karşılaşır. Thomas’ın annesi de oğlunu saklamak için buraya getirmiştir. Savaş patlak verdiğinde, annelerinin hemen dönemeyeceğini anlayan iki çocuğun ormanda hayatta kalmanın bir yolunu bulmaları gerekir. Adam ve Thomas etraftan topladıkları dallarla kendilerine küçük bir ağaç ev inşa ederler. Şans eseri karşılaştıkları eski okul arkadaşları Mina, onlara gizli gizli yiyecek getirerek hayatını tehlikeye atar. Kış şiddetini artırdığında, ısınmak ve yiyecek bulmak zorlaşır. Savaşın sesleri ormanda büsbütün hissedilmekte ve işler daha kötüye gitmektedir. En çok ihtiyaç duydukları anda bir mucize gerçekleşir.

0
2203
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage