02 KASIM, PERŞEMBE, 2017

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. Roman dalındaki ödül Körburun adlı kitabıyla Hikmet Hükümenoğlu’na, şiir dalındaki ödül Yol Şarkıları kitabıyla Adnan Özer’e verildi. İlk Roman Vakıf Ödülü’nün sahibi Lakin Bu Bir Masal kitabıyla Jale Şengün olurken, İlk Şiir Kitabı Vakıf Ödülü’ne de İlk Ayrılık kitabıyla Selenay Kübra Koçer değer görüldü.

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplandı. Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu Selim İleri’nin başkanlığındaki Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Ülkü Karaosmanoğlu ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan’dan oluştu. Metin Celal’in başkanlığındaki Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Hüseyin Yurttaş ve aileyi temsilen Kerem Alışık yer aldı.

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, düzenlediği Edebiyat Ödülleri ile rahmetli Attilâ İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesini hedefliyor. Bunun yanı sıra Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı bu ödüller aracılığıyla, rahmetli Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi, ilk kitapları yayımlanan genç yazarları teşvik etmeyi amaçlıyor.

​Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri töreni 9 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin Kınalıada Salonu’nda gerçekleşecek.

0
1682
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage