22 MART, PERŞEMBE, 2018

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Başvuruları Başladı

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nde 2017 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü”; ayrıca 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” verilecek.

Onursal Başkanlığı’nı Doğan Hızlan’ın üstlendiği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin seçici kurulunda edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan iki ayrı seçici kurulu bulunacak. Başkanlığını Selim İleri’nin üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri arasında Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Ülkü Karaosmanoğlu ve İlhan ailesi adına Ali Cem İlhan yer alacak. Metin Celal başkanlığındaki Şiir Seçici Kurulu’nda ise A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Adnan Özer ve İlhan ailesi adına Kerem Alışık görev alacak.

Yarışmada, “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü’ne hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi ayrıca 7.500 TL; “Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 2.500 TL para ödülü sahibi olacak.

​Yarışmaya katılacak şair ve yazarlar ya da yayınevlerinin, aday olunduğuna dair imzalı bir yazı ile 10 nüsha kitaplarını, 31 Mayıs 2018 Perşembe günü akşamına kadar Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın adresine teslim etmeleri gerekiyor. Ödül kazanan eserler ise, Seçiciler Kurul değerlendirmelerinin ardından 2018’in kasım ayında açıklanacak. Adres: Sıraselviler Caddesi Billurcu Sokak No: 26 Kat:2 Taksim, Beyoğlu, 34433 İstanbul.

0
1960
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage