15 AĞUSTOS, SALI, 2017

Arkadaşlık ve Kitap Sevgisi Dolu Bir Hikâye

Uma Krishnaswami’nin kaleme aldığı çocuklara toplumsal sorumluluk, arkadaşlık ve kitap sevgisine dair eğlenceli bir hikâye sunan Kitapçı Dede ve Ben, hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Okul dönemindeki çocuklara hitap eden kitabı, Özlem Sarı’nın dilimize çevirdi, Tunç Atalay resimledi.

Dokuz yaşındaki Yasmin her gün apartmanlarının yanında sokak kütüphanesi kuran emekli öğretmen Kitapçı Dede’den bir kitap alır. Okuduktan sonra iade eder ve yenisini alır. Derken bir gün belediye başkanı bu sokak kütüphanesinin kaldırılmasını ister, Yasmin de bununla ilgili bir şeyler yapmaya karar verir. Ama ne yapabilir ki? Yerel seçimler yaklaşmıştır, Yasmin oy bile kullanamayan bir çocuktur.

​Yasmin, Kitapçı Dede’nin ona okuması için verdiği bir kitabı hatırlar. Kitap, bir avcının ağına takılan bir kuş sürüsüyle ilgili eski bir halk hikâyesidir. Kuşlar hep birlikte aynı anda kanatlarını çırparlarsa ağı yukarı doğru uçurabileceklerini ve güvenli bir yere vardıklarında da arkadaş canlısı bir köstebekten ağı kemirip kendilerini serbest bırakmasını isteyebileceklerini fark ederler. Bu kitaptan esinlenen Yasmin ve arkadaşları, mahallelerinin sesini duyurabilmek için bir seçim kampanyası başlatırlar.

0
9374
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage