30 EKİM, CUMA, 2015

Arka Bahçenin Kapılarını Aralamak

Plato Sanat'ın yeni sergisi “Arka Bahçe”, kitaplar ve sanat eserleri arasındaki çok katmanlı ilişkiyi tartışıyor. Sanatçılar elbette sayısız kaynaktan ilham alırlar. Bir çokları için ise kitaplar büyük bir rol oynar. İşte bu yüzden Plato Sanat, sanat eserleri ve kitapları yan yana sergilemektedir. Böylece izleyiciler sergilenen işler ve gösterilmekte olan yayınların arasında bağlantı kurabileceklerdir. Sergi 22 Ekim - 13 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

“Arka Bahçe başlığı, sanatçının kişisel geçmişine metaforik bir gönderme yapmaktadır. Bir evin ana girişinin hemen karşı tarafına yerleştirilen bir arka bahçe, daha çok saklı, genelde biraz gizemli ve hatta bazen de esrarengiz bir yerdir. Ağaçlarında değerli ve nadide meyvelerin olduğu gizemli bahçe gibi bir arka bahçe de somutlaştırılmış ütopik bir rüyadır. Orada, toz, kir ve sesten oluşan, insanların bir randevudan diğerine koşturduğu ana caddelerin ve meydanların telaşından uzakta, rahatlar ve hayatın tadını çıkarırsınız. Caddeler sözüm ona anlamlı bir olayı her an kaçırma korkusu içinde stresle koşturan insanlarla doludur. Arka bahçede ise zaman durur ve dünya güzel bir mikro kozmos haline gelir. Aslında herkesin, eleştirel ve kendinin farkında olabilmek için hayatı yeni baştan gözden geçirdiği kişisel bir arka bahçeye ihtiyacı vardır.“

Sanatçılar: Ansen, Kerem Ozan Bayraktar, Selçuk Ceylan, Sinan Demirtaş, İsmet Doğan, Murat Germen, Burcu Perçin, Hale Tenger, Erdoğan Zümrütoğlu.

0
2461
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage