24 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2019

Antalya Altın Portakal Film Festivali İçin Başvurular Başladı

26 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvurular başladı. 2019 Türkiye yapımı tüm filmlere açık olan yarışma uzun metraj, kısa metraj ve belgesel kategorilerinde gerçekleşecek. Festivalin internet sitesi üzerinden yapılacak başvurular için son tarih ise 16 Eylül Pazartesi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un direktörlüğünü ise Olena Yershova Yıldız yürütecek.

Festivalin Türkiye sinemasındaki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmek için bu sene başlattığı Cahide Sonku Ödülü kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerde çalışmış kadın sinemacılardan birine 50 bin TL destekli ödül verilecek.

Uluslarası Uzun Metraj Film Yarışmasında En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında 100 bin TL’ye yakın para ödülü desteği sunulurken, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da Altın Portakal heykelleri sahiplerini bulacak.

Yönetmen, yapımcı ve senaristleri uluslararası film profesyonelleriyle buluşturan Antalya Film Forum’da projeler toplamda 450 bin TL para ödülüyle desteklenecek. Forum’a başvurular 6 Eylül’e dek sürerken, seçilecek projeler ise 24 Eylül 2019 tarihinde açıklanacak.

​2019 yılında “Öze Dönüş” temasıyla yola çıkan festivale geri dönen Ulusal Yarışmalar, Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film kategorilerinde yapılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film ödülünü hak eden 250 bin TL para ödülünün de sahibi olurken, ikincilik ödülü Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü 100 bin TL ve genç yönetmenlerin bir sonraki projelerini teşvik etmek amacıyla verilen Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü de 100 bin TL para ödülüyle desteklenecek. Yılın en iyi belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda filmler toplamda 60 bin TL değerindeki ödüller için yarışırken, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda iki filme toplam 30 bin TL değerinde para ödülü verilecek.

0
2684
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage