24 OCAK, SALI, 2017

Ahmet Hamdi Tanpınar Arşivi Erişime Açıldı

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hayatına, eserlerine, hakkında yazılanlara dair bilgiler ve İstanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü’nde yer alan arşivi internet ortamında erişime açıldı.

http://www.tanpinarmerkezi.com/, Tanpınar’ın hayatına, eserlerine, enstitüde yer alan belgelere, fotoğraflara, hakkında yazılanlara, etkinlik bilgilerine ve Tanpınar’ı okuma kılavuzuna kadar, incelikle elde edilen verilerle zengin bir altyapı sağlanarak hazırlandı. Bu site sayesinde yazar hakkında bilinmeyen pek çok bilgiye A. Hamdi Tanpınar üzerine çalışan, yetkin kişiler tarafından hazırlanan içeriklerle erişim sağlanabilecek. 

Proje İstanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü’nde bulunan Ahmet Hamdi Tanpınar’a ait belge, not ve fotoğraflarından oluşan arşivin dijital ortama aktarılması projesi Enstitü Müdürü Prof. Dr. Fikret Turan’ın onayıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünün işbirliğiyle 2016 sonbaharında gerçekleştirildi. Çalışma ekibinde Prof. Dr. Handan İnci (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı), Prof. Dr. Tûba Karatepe (Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi), Arş. Gör. Zeynep Zengin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı ), Arş. Gör. Varol Saydam (Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi), Neşe Pelin Kaya (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı, YL), Yakup Selçuk Yıldırım (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım, YL), Serhan Uran (İstanbul Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi),  Banu İşlet (Suat’ın Mektubu) yer aldı.

0
15403
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage