05 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2019

Ahmet Güneştekin Yeni Sergisiyle Viyana’da

Avusturya’nın Viyana kentinde yer alan Bank Austria Kunstforum Wien, Ahmet Güneştekin’in ‘’Mitoslar Evreni’’ adlı kişisel sergisini ağırlıyor. Küratörlüğünü Ulrich Ptak’ın üstlendiği sergi, 27 Ağustos’a kadar devam edecek. DAAX Corporation desteğiyle açılan sergide sanatçıyı Galerie Michael Schultz temsil ediyor.

Ulrich Ptak, Güneştekin’in eserlerini ‘’hümanist bir manifesto’’ olarak tanımlıyor. Sergi, sanatçının iç içe geçmiş geometrik kurgularla sonsuzluk duygusu veren işlerinden, kumaşın kullanım biçimlerinin hikâye anlatıcılığı ve mitoslarla olan bağından yola çıkarak çalıştığı kırkyamalarından ve hafıza mekânı olarak çalıştığı eserlerinden oluşuyor. ‘’Mitoslar Evreni’’ mitosları post-modern bir şekilde yorumlayarak farklı kültürel bakışlar arasında bağ kuruyor.

Yoktunuz, Güneştekin’in son dönemde ürettiği en önemli ve radikal çalışmaları arasında yer alıyor. Anıtsal boyuttaki bu kurulum, zorla yerinden edilen tüm insanları anımsatıyor. Eser, dehşetin çarpıcı bir tasviri olmaktan çok, renklerin dünyalarını terk edip medeniyeti griye bırakmaları üzerinden felsefi bir sorgulama başlatmayı amaçlıyor.

​Sergileme mekânında kurulumun izleriyle onu çevreleyen işlerin renk topografyaları arasında kurgulanmak istenen gerilim, sanatçının mitosların geçmişle birlikte şimdiki zamanın da bir görünümü olduğu düşüncesini gösteriyor. Serginin çok renkli ve katmanlı ifade biçimi mitosları ortaya çıkaran fantastik olayları ve subjektif kavrayış biçimini yansıtıyor.

0
2598
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage