15 ARALIK, CUMA, 2017

9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali: Sınır Tanımayan Doktorlar

Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Studio Kawakeb, bu yıl 13-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'nde izleyicilerle buluşacak.

Yedi dakikalık kısa animasyon filmi Sorry I Drowned (Boğulduğum İçin Üzgünüm), Documentarist tarafından düzenlenen festivalin yerinden edilme, mültecilik ve sürgün hikâyelerinin toplandığı “Evimiz Neresi?” bölümünde gösterilecek. Beyrut merkezli Studio Kawakeb ve MSF'nin birlikte hazırladığı Sorry I Drowned, dünyanın savaş, zulüm ve umutsuzluktan kaçan milyonlarca insanın sesini duymazlıktan geldiği bir dönemde, Akdeniz'de boğularak hayatını kaybeden bir kişinin üzerinde bulunduğu sanılan bir mektuptan esinlendi.

​17 Aralık Pazar günü saat 17:00'de Aynalı Geçit'te yapılacak gösterimin ardından MSF Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi ve Studio Kawakeb'i temsilen filmin yönetmenlerinden David Habchy, festivalin söyleşi kısmına dâhil olacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

0
1586
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage