23 AĞUSTOS, CUMA, 2019

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Küratörü Açıklandı

Bu sene İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 26 Eylül – 8 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali’nin küratörü Portekiz asıllı mimar ve küratör Mariana Pestana oldu.

Mariana Pestana, eleştirel toplumsal uygulamalarla ve hem teknolojik gelişmelerin hem de ekolojik krizin şekillendirdiği alternatif gelecekleri kurmacanın yardımıyla yeniden hayal etmekle ilgileniyor. Çalışmalarına Londra ve Porto’da devam eden Pestana, 2011’de kurulan The Decorators adlı kolektifin ortak kurucularından. Topluluk, kamusal alana yayılan müdahaleler gerçekleştiriyor ve kültürel programlar düzenliyor.

İKSV tarafından ilki 2012 yılında düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali kentsel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca disiplinleri ve ilgili tüm yaratıcı alanları kapsıyor.

​5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Danışma Kurulu’nda; 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin küratörlüğünü yapan Jan Boelen, İsveç ulusal mimarlık ve tasarım merkezi ArkDes’in küratörlerinden Carlos Mínguez Carrasco, SUPERPOOL’un kurucusu mimar Selva Gürdoğan, V&A East’in küratörü Catherine Ince ve küratör Amelie Klein yer alıyor. 

0
1211
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage