16 MAYIS, PERŞEMBE, 2019

47. İstanbul Müzik Festivali 11-30 Haziran’da!

Bu sene “Var Olmanın Aydınlığı, Var Olmanın Karanlığı” temasıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sporsorluğundan düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali, 11-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festival Barok müziğin devlerinden 20. yüzyılın en çarpıcı bestecilerine, cazdan Osmanlı klasik müzik geleneğinin zenginliklerine 150 eserle 15 farklı mekânda 22 konserle dinleyicilerle buluşacak.

Festivalde dünyada sadece kadın bestecilere verilen tek ödül olan Heidelberg Kadın Sanatçı Ödülü’nün geçen yılki sahibi Zeynep Gedizlioğlu’na iki piyano için sipariş ettiği eser ile Sochi Festivali ile ortak olarak, günümüzün en üretken bestecilerinden Alexander Tchaikovsky’ye sipariş ettiği eser dünyada ilk kez sahnelenecek. ENKA Vakfı gösteri sponsorluğunda, 14 Haziran Cuma akşamı Şostakoviç ve Gedizlioğlu’ndan Brahms’ın aşk şarkılarına uzanan bir repertuvarla Berlin RIAS Oda Korosu ve Ufuk & Bahar Dördüncü izleyicilerle buluşacak. Türkiye İş Bankası gösteri sponsorluğunda, 20 Haziran Perşembe akşamı Alexander Tchaikovsky’nin yeni eseri Aya İrini Müzesi’nde Yuri Bashmet ve Moskova Solistleri tarafından dünyada ilk kez seslendirilecek.

İş Sanat’ın iş birliğiyle 16 Haziran Pazar akşamı gerçekleşecek Yıldızlarla Oda Müziği-I konseri ile Alexander Kniazev ve Boris Berezovksy bir araya gelecek. Yıldızlarla Oda Müziği konser serisinin ikincisinde ise 18 Haziran Salı akşamı İş Sanat Konser Salonu’nda çağımızın en büyük Rus müzisyenlerinden Alexander Kniazev ve Boris Berezovksy bir araya gelecek.

İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni Orkestrası, Lüksemburg Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Şanghay Filarmoni Orkestrası olmak üzere dünyaca ünlü dört büyük orkestrayı ağırlayacak.

Berlin Radyo Korosu, çekirdek repertuvarında yer alan Brahms’ın Alman Requiemi’ni “Yaşama Övgü – Human Requiem” ile çok boyutlu bir müzik deneyimine dönüştürecek. Bu benzersiz deneyim Zorlu PSM’nin iş birliğiyle 28-29 Haziran’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

47. İstanbul Müzik Festivali biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden temin edilebilecek. Bu yıl da konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri festival konserlerini ücretsiz izleyebilecek. İKSV Kültür Sanat Kartlı öğrenciler kartlarını 47. İstanbul Müzik Festivali konserlerinde de kullanabilecekler. 

0
1667
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle