24 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2017

45. İstanbul Müzik Festivali 29 Mayıs'ta Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek ödül töreni ve açılış konseriyle başlıyor. Festival bu sene, ‘’sıradışı’’ temasıyla dinleyenlere klasik repertuvarın yanı sıra disiplinlerarası çalışmalarla farklı konser deneyimleri yaşatacak. 

21 Haziran’a kadar devam edecek olan festival, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne’nin de aralarında bulunduğu solistlere, 600 aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 farklı mekânında ağırlayacak. 

29 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Ödül Töreni ve Açılış Konseri’nde 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi Andrei Ioniță’ye Sascha Goetze’e, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek. Onur Ödülü müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na takdim edileceği festivalde, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise bu sene 80. yaşını kutlayan ve son eseri 11. Senfoni’nin Türkiye prömiyerini 16 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde Borusan Holding sponsorluğunda yapacak olan Philip Glass’a verilecek. Ücretsiz konserlerin yanı sıra birçok söyleşinin de gerçekleşeceği ayrıntılı festival programına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz. Biletler biletix ve İKSV ana gişelerinden temin edilebilir.

0
1890
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage