15 MART, CUMA, 2019

4. İstanbul Tasarım Bienali Okullar Okulu ile Avrupa’da

2018 yılının sonbaharında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ve VitrA sponsorluğunda gerçekleşen 4. İstanbul Tasarım Bienali’nden özel bir seçki İstanbul’un ardından Fransa ve Belçika’da sergilenecek. Jan Boelen’ın Nadine Botha ve Vera Sacchetti’yle birlikte küratörlüğünü üstlendiği Okullar Okulu başlıklı bienal, altı hatfa boyunca iki yüz binin üzerinde kişi tarafından ziyaret edilmişti. Şimdiyse bienalde yer alan doksanın üzerinde katılımcının projesi Fransa ve Belçika’da sanatseverlerle buluşacak.

Projeler 27 Nisan-26 Mayıs tarihlerinde Fransa’nın Arles kentindeki Luma Arles’da, 28 Haziran-29 Eylül tarihlerinde Belçika’da Genk’te bulunan Yaratıcılık Merkezi C-mine’da yer alacak ve sergilerin tasarımını 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde de aynı görevi yürüten Aslı Çiçek üstlenecek.

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin ardından projeleri sergilenecek 90 katılımcı arasında Aslı Çiçek, Can Altay, Cansu Cürgen ve Avşar Gürpınar, Ebru Kurbak, Gökhan Mura, Kerim Bayer, Nur Horsanalı, Pınar Yoldaş, Güher Gürcan, Gamze Gündüz, Tangör Tan ve SO? (Sevince Bayrak, Oral Göktaş) bulunuyor.

0
1582
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage