07 ARALIK, PERŞEMBE, 2017

4. İstanbul Tasarım Bienali İçin Açık Çağrı!

4. İstanbul Tasarım Bienali, Jan Boelen küratörlüğünde,  “Okullar Okulu” başlığı ile bu sene yalnızca tasarımın değil, genel anlamda eğitimin ve öğrenmenin evrimleşmesi üzerine yoğunlaşıyor. Bienal kapsamında hem tasarımın hem de tasarım eğitiminin üretimi ve çoğalışı sorgulanıyor. Geleneksel tasarım etkinliklerine dair, zaman ve mekân algısının genişletildiği bienalde; alternatif tasarım eğitimi inisiyatifleri, deneyleri ve yeni bilgilerin evrimleşmesi ön plana çıkarılıyor.

Bienalin açık çağrısı ise, biri okullar diğeri öğreniciler için olmak üzere ikiye ayrılıyor. Okul formatı yoruma açık bir halde; alternatif bir üniversiteden, bir saatlik dersten çevrimiçi bir ağa kadar pek çok içeriği kapsıyor. Öğrenciler ile kastedilen de tasarım konusunda uzmanlığı, geçmişi ya da tecrübesi ne olursa olsun, bienallerdeki okullardan birine katılmayı düşünen kişileri ilgilendiriyor.

​“Okullar Okulu”nun odaklanacağı sekiz tema ise; ölçüler ve haritalar, zaman ve dikkat, Akdeniz ve göç, felaketler ve depremler, yiyecekler ve gelenekler, örüntü ve ritim, para ve sermaye, parçalar ve cepler olarak belirlendi. “Okullar Okulu”, yalnızca tasarımcı ve düşünürleri değil, dünyanın dört bir yanında matematik ve doğa bilimleri gibi farklı alanlarda çalışan profesyonelleri ve öğrencileri bienalin odağındaki sekiz temayı birlikte keşfetmeye davet ediyor. Açık çağrı başvuruları 15 Aralık 2017 tarihine kadar okullarokulu.iksv.org ve aschoolofschools.iksv.org adreslerinden yapılabilir. 4. İstanbul Tasarım Bienali, 22 Eylül – 4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=ObHkFN5j92s&feature=youtu.be

0
5543
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage