22 OCAK, SALI, 2019
38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu

©Deniz Ezgi Sürek

38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu

©Korhan Karaoysal


38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu

5-16 Nisan tarihleri arasında İKSV tarafından gerçekleştirilecek 38. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek olan jüri üyeleri belirlendi. Jüri başkanlığını ulusal ve uluslararası önemli festivallerden ödüllerle dönen yazar, yönetmen ve senarist Ümit Ünal’ın üstlendiği Ulusal Yarışma Jürisinin diğer üyeleri arasında oyuncu Derya Alabora, oyuncu Alican Yücesoy, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve yazar, senarist Gaye Boralıoğlu yer alıyor.

Türkiye’den katılmak isteyen uzun metraj, kısa ve belgesel filmleri için başvurular 25 Ocak tarihinde sona erecek. Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilecek Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında 9 ödül verilecek. Altın Lale En İyi Film 150.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 50.000 TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes ise En İyi Yönetmen’e 50.000 TL, En İyi Kısa Film’e 5.000 TL; Köprüde Buluşmalar kapsamında da Work in Progress ödülü olarak 30.000 TL verecek.

Alican Yücesoy'un fotoğrafı Nazlı Erdemirel'e aittir.

0
1149
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage