03 KASIM, CUMARTESİ, 2018

38. İstanbul Film Festivali Başvuruları Başladı!

Bu yıl 38’incisi düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali, 5-16 Nisan tarihlerinde dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerini, Türkiye sinemasının en yeni yapımlarını, klasikleri, yeni keşifleri izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen festivalin başvuruları açıldı. İnternet üzerinden yapılacak başvurular için son tarih 25 Ocak. Detaylı bilgi festivalin internet sayfasında yer alıyor. 

38. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak. Ulusal Yarışma’da büyük ödül olarak En İyi Film’e Altın Lale veriliyor; ayrıca festivalin kurucularından Onat Kutlar adına Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında da birer ödül veriliyor. Festivalde ayrıca genç yaşta hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman adına En İyi İlk Film Ödülü de veriliyor. Festivalin ortak yapım, eğitim ve networking platformu Köprüde Buluşmalar ise 11-12 Nisan’da festival kapsamında yapılacak.

38. İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması danışma kurulu, sinema yazarları Engin Ertan, Nil Kural, Kaan Karsan ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşuyor. Ulusal Kısa Film Yarışması danışma kurulunda ise Melis Balcı, Levent Çetin ve Serdar Kökçeoğlu yer alıyor.

0
1214
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage