29 MART, ÇARŞAMBA, 2017

24. İstanbul Caz Festivali’nin Programı Açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl 20. kez, düzenlenecek olan 24. İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. 4-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festival, cazın duayen isimlerinden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 20 farklı mekânında ağırlayacak. Bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’nin sahipleri ise TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın şefi Kamil Özler ile Fatih Erkoç olarak duyuruldu. 

Festival programında; Flamenkonun kült gitarist ve bestecilerinden olan Paco de Lucia’ya saygı duruşu niteliğindeki Beyond The Memory konserinin yanı sıra, genç caz yıldızı Kandace Spring ve Jacky Terrasson & Stephane Belmondo gibi ustalar yer alacak. Festival, Avrupa cazının efsane ismi Nik Bärtsch, Afrika’nın iki önemli sesi Fatoumata Diawara ve Hindi Zahra ile caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayarak devam edecek. Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood’un da içinde yer aldığı “JUNUN” projesi de festivalin bu yılki konukları arasında bulunacak. 

Bu yıl festivalde bir yenilik olarak ise yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla 5-8 Temmuz tarihleri arasında  “ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” gerçekleşecek. ''ViTRin'' kapsamındaki konserleri, festival izleyicisiyle birlikte uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri de izleyecek. Festival biletleri 3 Nisan Pazartesi günü 10:30’dan itibaren biletix ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişelerden temin edilebilecek. 

0
2820
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle