18 KASIM, PAZAR, 2018

24. Gezici Festivali Dopdolu Bir Programla Geliyor

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 30 Kasım’da yirmi dördüncü kez kapılarını açıyor. Festival, 30 Kasım - 6 Aralık’taki ilk durağı Ankara’nın ardından 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek.

Uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ve ödüller kazanan filmler Dünya Sineması bölümünde izleyicilerle buluşacak. Bu yıl Cannes Film Festivali’nin Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde dünya prömiyerini yapan Amin, usta yönetmen Sergei Loznitsa’nın Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan ve Ukrayna’nın Oscar adayı olarak seçilen filmi Donbass, Karlovy Vary Film Festivali’nde Batının Doğusu yarışmasında En İyi Film ödülünü kazanan Süleyman Dağı, Viyana ve Sevilla Film festivallerinden ödüllerle dönen belgesel Uzak Evren gösterilecek.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda Büyükelçiliklerinin destekleriyle hazırlanan Sessiz Serüven bölümünde ise sinema tarihinden iki klasik yenilenmiş kopyalarıyla gösterilecek. Hollanda EYE Film Müzesi sessiz film küratörlerinden Elif Rongen-Kaynakçı’nın seçtiği Delft Porseleninin Sırrı (Het geheim van Delft, 1917) ve San Francisco Sessiz Film Festivali’nin başkanı Roy Byrne’ün seçtiği Kapının Ardı (Behind the Door, 1919) Kaynakçı ve Byrne’ün sunumlarıyla gösterilecek. Filmlerin canlı müziklerini ise birçok ünlü sessiz filme müzik besteleyen Stephen Horne ve Frank Bockius ikilisi yapacak.

0
1846
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage