13 NİSAN, CUMA, 2018

23. İzmir Kitap Fuarı Başlıyor

Bu yıl 23’üncüsü gerçekleşecek olan, 470 yayınevi, sivil toplum kuruluşu ve pek çok yazarın katılım sağlayacağı İzmir Kitap Fuarı, 14-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde hazırlanan fuar, yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Canan Karatay, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Altan Öymen, Doğan Cüceloğlu, Cemre Birand, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Yüksel Pazarkaya, Mavisel Yener, Sinan Canan, Doğu Yücel, Behiç Ak, Ercan Kesal, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Aytül Akal, Hikmet Anıl Öztekin, Oya Baydar, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Telli, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, İbrahim Kaboğlu, Mine Söğüt, Kemal Hamamcıoğlu, Ahmet Şimşirgil, İsmail Saymaz ve Hicabi Demirci’nin de bulunduğu pek çok yazar, şair, oyuncu ve bilim insanını okurlarıyla buluşacak. Ayrıca fuar, araştırmacı yazar Atilla Oral’ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiye ev sahipliği yapacak.

Fuarda bu yıl yakın zamanda kaybettiğimiz yayıncı, şair Enver Ercan, “Enver Ercan: Şair, Yayıncı, Edebiyat Adamı” başlıklı panellerle anılacak. Açılış konuşmalarını Doğan Hızlan ve Deniz Kavukçuoğlu’nun yapacağı anmada, Özge Ercan, Metin Celâl, Kenan Kocatürk, Mehmet Erte ve Haydar Ergülen konuşmacı olarak yer alacaklar.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ülkü Tamer de Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından 16 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek “Ülkü Tamer'i Anıyoruz” etkinliğinde anılacak. Ölümlerinin 25. yılında Metin Altıok ve Behçet Aysan, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenen “Sivas Ağıtı…” başlıklı panelde anılacak.

​Bunların dışında fuarın uluslararası konukları da olacak. Polisiye edebiyatın önemli isimlerinden İrlandalı yazar Glenn Meade; İtalya’dan Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışmak üzere bir araya gelecek. İtalyan yazar ve yemek pişirme eğitmeni Rita Monastero, Soluğun Mucizesi kitabı ile tanınan Yunan yazar Dimitris Sotakis katılımcılar arasında. Ayrıntılı programa buradan ulaşabilirsiniz.

0
2283
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage