05 ARALIK, SALI, 2017

23. Gezici Festival Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 1-14 Aralık 2017 tarihleri arasında 23. kez sinemayı kent kent dolaşmaya devam ediyor. Festival kapsamında Ercan Kesal’in Gezici Festival için seçtiği adalet ve vicdan temalı üç film gösterildi. Kesal, Öldürme Üzerine Kısa Bir FilmSatıcı ve 12 Kızgın Adam’ın yer aldığı programdaki gösterimlerin ardından izleyicilerle buluştu. 

Gezici Festival, Yol’un yeniden kurgulanmış ve dijital olarak yenilenmiş versiyonunun gösterimiyle başladı. Filmin yapımcılarından Donat Keusch’un sunumuyla gerçekleştirilen gösterimde, Yol’un otuz beş yıllık yolculuğundan da bahsedildi.

​Emre Yeksan’ın prömiyerini Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan ilk uzun metrajlı filmi Körfez’in gösterimi ise film ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Goethe Institut’ta İsrailli sanatçı Guy Ben Ner’in beş filmi izleyiciyle buluştu. Gerçekleşen gösterimlerin ardından sanatçı Guy Ben Ner ile Köken Ergun arasında bir sanatçı konuşması gerçekleştirildi. Eye Film Müzesi iş birliği ile gösterilen Filibus: Göklerin Gizemli Korsanı filmine Baba Zula’nın canlı müziği eşlik etti. Çankaya Çağdaş Sanat Merkezi ve Goethe-Institut’ta gerçekleştirilen gösterimler Ankaralı izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


0
1362
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage