06 EYLÜL, PERŞEMBE, 2018

22. İstanbul Tiyatro Festivali Programı Duyuruldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve “Tiyatro Bir Kez Yaşanır” sloganıyla karşımıza çıkan İstanbul Tiyatro Festivali, 22. kez 17 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu yıl, yurt dışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 52 temsilinin yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de olacak. Şehrin iki yakasında 21 farklı mekânda seyirciyle buluşacak olan 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu yılki Onur Ödülleri’nden ilki Zeliha Berksoy’a takdim edildi. Diğer ödülün sahibi ise Hamlet I Collage oyununda oyuncu olan Evgeny Mironov’a 22 Kasım Perşembe akşamı takdim edilecek.

22. İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl, yurt dışından 12 tiyatro ve dans topluluğuna ev sahipliği yapacak. Festival daha önce duyurduğu, Kanadalı yönetmen Robert Lepage’ın sahneye koyduğu, Evgeny Mironov’un 11 Hamlet karakterini canlandırdığı Hamlet | Collage’ı ve dünya güncel dans sahnesinden Nederlands Dans Theater I’in dört ayrı koreografiden oluşan dans performansını seyirciyle buluşturacak. Geçtiğimiz seneki festivalde üçlemenin son oyunu Encore ile ülkemize gelen Theodoros Terzopoulos, bu yıl üçlemenin ilk iki oyunu Amor ve Alarme ile festivale katılacak. Commedia dell’arte geleneğinin klasik yazarlarından Carlo Goldoni’nin Il Teatro Comico eseri, klasikleri güncel bir bakışla ele alan yönetmen Roberto Latini’nin aktüel yorumuyla karşımıza çıkacak. 1990’ların hip-hop sahnesinden Mourad Merzouki’nin koreografisiyle PIXEL adlı proje ise ışığın ve dansın sınırlarını zorlayacak. Camilla Pessi ve Simone Fassari’nin iş birliklerinden oluşan Compagnia Baccalà’nın, tiyatroyu sirk ve clown ile harmanlayan, zekice kurgulanmış gösterisi Pss Pss de bu yılki festivalde yer alan projelerden.

22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ayrıca 12 yerli yapım yer alıyor. Duru Tiyatro yapımı Yüzleşme, Abud Efendi Konağı’nda seyircisiyle buluşacak olan 45’lik, Oyun Atölyesi yapımı Kral Lear, Talimhane Tiyatrosu yapımı Zebercet, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun oyunu Artık Bir Davan Var, DasDas yapımı Timsah, GalataPerform yapımı Yüz Yılın Evi, Bakırköy Belediye Tiyatroları yapımı Gülünç Karanlık, Hareket Atölyesi Topluluğu’nun oyunu Ruhiye, İstanbul Devlet Tiyatroları’ndan Sahibinin Sesi, Taldans’ın Do Ku Man adlı oyunu ile Gülce Uğurlu ve Ata Ünal’ın Misafir projesi bu yılki festivalin yerli yapımlarından.

​İstanbul Tiyatro Festivali, uluslararası ve disiplinlerarası bir çalışma alanı olan Belçika merkezli Platform 0090 iş birliğiyle, Türkiyeli sanatçıların katılımı ve Türkiye’ye dair konuların, temaların ve bağlamların yer aldığı beş yapımı seyircilerle buluşturacak. 22. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri, 15 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix ve İKSV gişelerinden temin edilebilecek. Festivalde yer alan yan etkinliklere ve ayrıntılı bilgilere tiyatro.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz. 

0
2050
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage