06 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2017

21. Yüzyıl Paris’inde Tiyatro ve Göçmenler

Boğaziçi Üniversitesi hocalarının özgün çalışmalarından yola çıkarak hazırlayıp yayımladıkları kitaplar üzerine konuştukları ‘Kitaplar Arasında’ projesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Emine Fişek’in Aesthetic Citizenship: Immigration and Theater in Twenty-First-Century Paris kitap sohbeti ile devam ediyor.


Fişek’in 2017 Eylül ayında Northwestern University Press yayınları arasında yayımlanan Aesthetic Citizenship: Immigration and Theater in Twenty-First-Century Paris başlıklı kitabının konu edileceği sohbetin moderatörlüğünü Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi, Emeritus Prof. Dr. Cevza Sevgen üstleniyor. Emine Fişek, 21. yüzyılın Paris’inde teatral performansın rolü üzerine bir etnografik çalışma olarak özetlenebilecek bu kitapta göçmenlik, vatandaşlık ve ulusal kimliğin inşası gibi konuları tartışmaya açıyor. Fişek, göçmen hakları üzerine çalışan örgütlerin tiyatroyu nasıl kullandığını ele alarak tiyatro pratiğinin göçmen hakları, entegrasyon ve deneyimler üzerindeki rolünü irdeliyor.


Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ oluşumu kapsamında, Homer Kitabevi ile iş birliğiyle başlatılan söyleşi dizisinin üçüncüsü 9 Aralık Cumartesi günü Beyoğlu’ndaki Homer Kitabevi’nde saat 15.00’te başlayacak. Sohbet tüm okurların katılımına açık olacak.

0
1650
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage