02 EKİM, ÇARŞAMBA, 2019

2019 Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 74’üncü kez armağan edilen Yunus Nadi Ödülleri’ne 6 dalda 9 isim değer görüldü.

Şiir dalında Ataol Behramoğlu, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi ve Eray Canberk’ten oluşan Seçici Kurulu, ödülün İlhan’ın Paltosu Kanlı adlı yapıtı ile Âba Müslim Çelik ve Kırgın Karnaval yapıtı ile Hakan Savlı arasında paylaştırılmasını kararlaştırdı.

Öykü dalında, Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Seval Şahin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Murat Yalçın’dan oluşan Seçici Kurul da ödülü Poz adlı kitabıyla Banu Özyürek ve Gülsün, Agavni. Zilha adlı kitabıyla Tomris Alpay arasında paylaştırdı.

Roman dalında, Adnan Binyazar, İrfan Yalçın, Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke ve Zeynep Aliye’den oluşan seçici kurul ödülün Işık Ülkesinden adlı kitabı ile Zeynep Göğüş’e verilmesine karar verdi.

Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Ahmet Mumcu ve Doç. Dr. Deniz Yıldırım’dan oluşan Seçici Kurul, Sosyal Bilimler Araştırması dalında ödülün sahipleri ise “Yeni Osmanlıcılık-Hınç, Nostalji, Narsisizm” adlı araştırma dosyasıyla Nagehan Tokdoğan ve “Fatih-Başakşehir, Muhafazakâr Mahallede İktidar ve Dönüşen Habitus” adlı araştırma dosyasıyla İrfan Özet oldu.

​Karikatür dalındaki ödülü, Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın’dan oluşan Seçici Kurul, Fethi Gürcan Mermertaş’ın yapıtına verdi.

Fotoğraf dalındaki ödül ise İsa Çelik, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İbrahim Yıldız ve Dr. Ersin Turan’dan oluşan Seçici Kurul tarafından Murat Ayneli’ye verildi.

0
1673
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage