27 KASIM, SALI, 2018

2018 NDS Liseliler Edebiyat Ödül’ü Eric-Emmanuel Schmitt’e

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Türkiye'nin öğrencileri tarafından armağan edilen NDS Liseliler Edebiyat Ödül’ünün bu yılki sahibi Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu adlı romanıyla Eric-Emmanuel Schmitt oldu. Kitap, dilimizde Yaşar İlksavaş’ın çevirisiyle ve Doğan Kitap etiketiyle yayımlanmıştı.

Lise, 2008 yılında Mezunlar Derneği aracılığıyla NDS Edebiyat Ödülü’nü oluşturmuştu. Ödül sırasıyla bir yıl bir Türk yazarın Türkçe yazılmış eserine, ertesi yıl ise Frankofon bir yazarın Fransızca yazılmış ve Türkçeye çevrilmiş eserine verilmekteydi. Jüri, hepsi Notre Dame de Sion mezunu olan yazar, gazeteci ve akademisyenlerden oluşmaktaydı.

Bu deneyiminden yararlanan lise, 2013'te, Fransa'daki Liseliler Goncourt Ödülü benzeri bir NDS Liseliler Edebiyat Ödülü düzenlemeye karar verdi. Her sene eylül ayında lisenin öğrencilerinden oluşan bir jüri kuruluyor. Sene boyunca bu jüri, aday kitapları okuyup değerlendiriyor ve yaz tatilinden önce ödül alacak olan kitabı seçiyor. NDS Liseliler Edebiyat Ödülü, Türkiye'de bu tarzda oluşturulmuş ilk ve tek ödüldür.

​Ödül töreni, 28 Kasım saat 13.30’da Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin gösteri salonunda gerçekleşecektir.

0
1278
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage