22 EKİM, SALI, 2019

1’den 7,5 Milyara “Herkesin Öyküsü”

Norveçli yazar ve çizer Kristin Roskifte’nin kimi zaman yalnızca bir rakama dönüşen insanın maddi olarak sayılamayacak değerinin ve öyküsünün altını çizen, duygusal ve varoluşsal meselelere de işaret eden kitabı Herkesin Öyküsü, Ümit Mutlu’nun çevirisiyle Desen Yayınları tarafından yayımlandı.

Roskifte, birden başlayarak milyara varan sayıda yeryüzü sakinini ağırladığı sayfalarında pek çok gizeme yer veriyor; 7’den 70’e herkese, keyifli bir görsel okuma deneyimi yaşatıyor. Her yaştan okur kitapta yer alan, dünyanın dört bir yanına uzanan öyküler atlasıyla, her biri kendi öyküsünün kahramanı olan yeryüzü sakinlerini takip edebilir, öykülerin birbirleriyle nasıl kesiştiğine tanık olabilir, hatta her okuyuşta yeni öyküler yaratabilir.

Yazarın, ”Kitaptaki Gizemler” başlığı altında son sayfalarda yer verdiği açıklamalar ve betimlemeler, çokboyutlu okumaya katkıda bulunurken, bazen her şeyin göründüğü gibi olmayabileceğine işaret ederek görünenin ardında yatan olası hikâyeleri sorgulamaya teşvik ediyor.

“Aynı gezegende yaşayan yedi buçuk milyar kişi var. Her biri, kendine özgü, özel bir hikâyeye sahip. Cümle âlem burada. Sen de onlardan birisin!”

0
3090
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage