16 NİSAN, SALI, 2019

1800’ler İngiltere’sinde Kedi

Philip M. Rule’un Avrupa’da kedilerle ilgili görüşün değişmesinde önemli bir yere sahip olan çalışması 1800’ler İngiltere’sinde Kedi, Flamingo Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Kediler tarihin her döneminde bugün gördükleri değeri görmedi. Özellikle Ortaçağ’ın karanlık dönemlerinde, insanlığın karanlık yüzüyle onlar da tanıştı. Dünya dönüştükçe, insanlar kedilerin zannettikleri gibi şeytani özelliklere sahip olmadıklarını anladılar ve kedileri yeniden hayatlarına, evlerine aldılar. 1800’ler İngiltere’sinde Kedi, 1887 yılında Kraliyet Hayvanlarına Karşı Şiddeti Önleme Topluluğu tarafından desteklenerek yayımlanmış küçük bir kitap.

​Kitap, kedilerle ilgili önemli tarihsel süreçleri ele alıyor. Fare ve aşere avcılığından tanrılığa, şeytanlaştırılıp yok edildikleri bir dönemden davranışlarının gözlemlenip, Kristal Saray’da gösterilere çıktıkları bir süreç geçirdi kediler. Günümüzde, kendilerine özgü doğalarının değişmesine izin vermeyen, özgürlüklerine olan düşkünlükleriyle ve dik başlılıklarıyla hayatımızın önemli bir parçası olmaya devam ediyorlar. 

0
1303
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage