12 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2018

13. Contemporary Istanbul’a Geri Sayım Başladı!

Contemporary Istanbul (CI) 13. yılında çağdaş sanatın önemli örneklerini, Akbank ana sponsorluğunda, 20 - 23 Eylül 2018 tarihleri arasında bir araya getirmeye hazırlanıyor. 54’ü yurt dışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eseriyle fuarda yer alacak.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerini, sanatçılarını, kurum ve kuruluşlarını geniş bir kitle ile İstanbul’da bir araya getiren 13. Contemporary Istanbul (CI) için geri sayım başladı. Türkiye’nin kültür sanat hayatına katkı sağlayan Akbank, 13. yılında da Contemporary İstanbul’u yalnız bırakmıyor. 

Bugün gerçekleşen basın toplantısında Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Bu yıl fuara katılan 83 galerinin 54’ü yurtdışından olması da memnuniyet verici. Böyle bir dönemde, fuara katılan galerilerin yarısından fazlasının yurt dışı merkezli galeriler olması uluslararası sanat piyasasının İstanbul’a ve Türkiye sanat piyasasına olan güvenini gösteriyor. Bu yıl, bizi çok memnun eden sayıda yabancı koleksiyoncu ve sanatseverin ziyaret talebini de almaya devam ediyoruz. Bu süreçten yerli sanat pazarının olumlu çıkacağını düşünüyorum” dedi.

​​19 Eylül’de yerli ve yabancı davetlilere yapılacak özel ön izlemesi ile kapılarını açacak olan Contemporary Istanbul 2018, 20 - 23 Eylül 2018 tarihleri arasında, yeniliklerle dolu etkinliklerle yerli ve yabancı sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

0
1796
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage