14 AĞUSTOS, CUMA, 2015

“100. Doğum Yılında Haldun Taner ” Anısına

İ.Ü. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, İ.Ü. Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Tiyatro Festivali ve Pera Müzesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek tiyatro buluşmasının başlığı “100. Doğum Yılında Haldun Taner ” olarak belirlendi. Haldun Taner, Türkiye’de tiyatronun bir bilim dalı olarak kabul edilmesi için ve 1950’lerde İstanbul Üniversitesi’nde Tiyatro Bilim dalının kurulması için çabaladı. 1992 Yılında kurulan Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ile 2010 yılında yine İstanbul Üniversitesi’nde kurulan Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi onun çabaları sayesinde kuruldu.

Haldun Taner’i, doğumunun 100. yılında anmak, eserleri ve tiyatro üzerine değerlendirmelere katılmak için 2. Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması’na  kayıt formunu 15 Haziran 2015 tarihinden önce udtiyatrobulusmasi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Sempozyum konuları:

- Haldun Taner ve eserleri
- Haldun Taner ve geleneksel tiyatro
- Haldun Taner oyunları ve epik tiyatro
- Kabare tiyatrosu
- Politik tiyatro ve Haldun Taner.

0
3053
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage