16 EKİM, PAZARTESİ, 2017

Nevzat Süer Sezgin’den Çocuklara 5 Kitap Önerisi

Çocukların kendilerine benzemeyenleri tanımalarını, bildiklerine farklı bir açıdan bakabilmelerini, bilmediklerini öğrenmelerini sağlayacak anlatılarda bulunan kitaplardan beşini seçtik.

Nevzat Süer Sezgin’den Çocuklara 5 Kitap Önerisi

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi - Luis Sepulveda

Okyanusa dökülen petrolden zehirlenen martı Kengah, güçlükle karaya ulaşır ve ondan geriye kalacak yumurtasını karşısına çıkan Zorba adındaki kediye emanet eder. Zorba'dan yavrusunu yemeyeceği, onu koruyup kollayacağı ve  uçmayı öğreteceği konusunda söz aldıktan sonra hayata gözlerini yumar. Verdiği sözleri tutmak Zorba için pek kolay olmayacaktır.

Kitapta farklı türlerin nasıl birbirlerine destek olabileceği, sevgi, dostluk, fedakârlık ve cesaret kavramları hem eğlenceli ve hem de duygusal bir dille anlatılmakta. Çocukların keyifle okuyacağına inanıyorum.

HayalperestPam Munoz Ryan

Kitapta, okumayı, sözcüklerle oynamayı, kozalak-dal parçaları biriktirmeyi seven Neftali'nin büyüme serüveni anlatılıyor. Neftali'nin onu sürekli çelimsiz bulan, sert ve otoriter babasına karşı üvey annesi, kardeşleri ve Mapuçe Kızılderililerinin haklarını savunan gazete sahibi dayısı ona güç veriyor ve Neftali sonunda kendi yolunu buluyor. Neftali'nin gerçekte kim olduğu da kitabın sonunda okuru heyecanlandıran bir sürpriz.

Bay ve Bayan KılRoald Dahl

Çocuk edebiyatının en önemli isimlerinden Roald Dahl bu kitap ile çocukları gülmekten kırıp geçiriyor. Çocuklar, ikisi de birbirinden iğrenç olan Bay ve Bayan Kıl'ın kötülüklerini, Şaklabani Maymunlar ile Tombilik Kuş'un başlarından geçenleri okuyup eğlenirken, aynı zamanda çocuk edebiyatında mizah türünün en önemli örneklerinden birini görmüş olacaklar.

Muti'nin MaceralarıDilge Güney

Her bölümünde farklı çevre sorunlarının işlendiği sekiz ayrı öyküden oluşan kitapta Muti, Toprak Ana'nın kendisine verdiği sihirli güçleri kullanarak doğayı korumak için mücadele eder. Doğada tüm canlıların birbirine bağlı olduğunu fantastik bir kurgu içinde anlatan, çocukların keyifle okuyacakları, heyecanlı bir kitap.

Kuş Olsam Evime UçsamGüzin Öztürk

Savaş nedeniyle yurdundan ayrılmak zorunda kalan Beşir'in gözünden Türkiye'ye göçün anlatıldığı kitap, okuru mültecilerin hüzünlü dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Çocuk okuru, başka çocukların dünyasından da olayları görebilmeye davet ediyor.

Görseller: COBI MOULES
Erol Büyükmeriç'in katkılarıyla...

0
10546
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage