06 HAZİRAN, SALI, 2017

Ayfer Gürdal Ünal’dan 5 Çocuk Kitabı Önerisi

Benim oluşmama da katkı yapan her devirde severek okunabilecek kitaplardan sadece beş tane seçmek gerçekten tüm diğerlerine haksızlık etmek gibi geldi bana. Sanki seçmediklerim dudaklarını büküp, başlarını önlerine eğip, yutkunacaklar, gözlerini bir süre herkesten kaçıracaklar.

Ayfer Gürdal Ünal’dan 5 Çocuk Kitabı Önerisi

Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry

Her yaşta anlamı değiştiği, okurun yaşadıkları zenginleştikçe Küçük Prens'in okura sundukları genişlediği ve "kendi gülünün, kendi emek verdiğinin diğer bütün güllerden daha değerli olduğunu” şiirsel biçimde anlattığı için.

Sadece Mor Rengi Seven Kral - İsmail Kaya

İsmail Kaya'nın yazıp resimlediği bu değerli masal kitabı ile 4-8 yaş arası tanışan çocuklar tek tip olmaya, tek insan tarafından yönetilmeye, tek tip düşünceye içgüdüsel olarak karşı olacakları için.

Küçük Kadınlar - Louisa May Alcott

Her devirde içinden yazar olmayı isteyen çocuklara isterlerse olabilecekleri duygusunu ve umudunu vermesi nedeni ile… O çocuklardan biri de bendim.

Güneşin Çocukları - Sevim Ak

Ülkemizin daha zor şartlarında yaşayan ve eğitim gören çocukları ile okuru tanıştırdığı ve farklı yaşamlara konuk ettiği ve empati duygusunu geliştirdiği için.

Süper İyi Günler - Marc Haddon 

Asberger sendromlu bir çocuğun yaşadıklarını çok heyecanlı ve çok esprili biçimde anlattığı ve farklı olanla derin bir empati kurmayı sağladığı için.

0
4203
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage