06 OCAK, ÇARŞAMBA, 2016

2016 Ajandaları

Yeni yılı bahane edip yeni başlangıçlar yaparak temiz bir sayfa açmak isteyenlere 2016 için hazırlanan ajandaları derledik. Son yıllarda çoğunluğu mesaj barındıran ajandalara çantada ve/veya masamızda yer ayırmak önemli.

2016 Ajandaları

Ben bildiğimden şaşmam diyenlere

Ben bildiğimden şaşmam diyenlerdenseniz, ajanda hafızamızın mihenk taşı, Ece Ajandaları yeni yıl için "Çırağan", "Karaköy", "Galata", "Beyoğlu", "Kandilli" ve "Vaniköy" gibi İstanbul semtleriyle isimlendirdiği defterler hazırladı. Ece Ajandaları'nın 2016 defterleri sadece İstanbul semtleri ile sınırlı değil. "Sahil Ajandalar" grubuna sahip olanlar tüm bir yıl boyunca Datça, Kemer, Alaçatı gibi sahil kentlerinin ismiyle müsemma defterleri çantasında rahatlıkla taşıyabilecek. 

Metis'ten rüya gördüren ajanda

Kâbus gibi geçen yılın ardından bize rüya gibi bir yıl geçirtmek isteyen Metis Ajanda biraz mit, biraz edebiyat, biraz bilim, biraz da efsanelere yer verilen bir ajanda hazırladı. Kapağında yün yumağına sarılmış uyuyan kedi ise rüya görmenin sadece insanların değil, tüm memelerin ortak özelliği olduğunu hatırlatıyor.

Kediseverlere gelsin

Madem kedi ile başladık, onlarla devam edelim. Kırmızı Kedi Yayınları'nın bastığı "Kedili Ajanda", bu yıl "Mektuplar ve Pullar" alt başlığını taşıyor.

Sayfalarda yedi günün sonuna yerleştirilen mektuplardan alıntılar ve onlara ait pullar, sahibinde mektup yazdırma isteği uyandırıyor. Ağustos'un ikinci haftasında yer alan Kafka'nın Felice Bauer'e 1913'te yazdığı mektuba yer vermezsek olmaz:

"Beni sana bağlayan sadece aşk değil, aşk yetersiz olurdu, aşk başlar, aşk gelir, aşk geçer ve yine gelir ama bu ihtiyaç kalır. Sen de kal sevgilim, sen de kal!"    

3 dilli ajanda

Her yıl bir tema çerçevesinde Türkçe, İngilizce, Ermenice olmak üzere üç dilde hazırlanan Hrant Dink Vakfı 2016 ajandasının bu yılki konusu 'Oyunlar'. Ajandada, 'oyun' kavramını her hafta farklı açılardan ele alan 53 metin ve 64 görsel yer alıyor. "Oyunlar" ajandası unuttuğumuz veya hiç unutamadığımız farklı dönemlerin çocuk oyunlarını hatırlamakla kalmayıp toplumsal birçok olay ile oyunların nasıl ilişkilendiğini anlatıyor ve sanattan siyasete, tarihten toplumsal cinsiyete pek çok konu içeriyor.

Küçük Prens'in süresiz ajandası

Herkesin malumu, 2015 "Küçük Prens"in yılı oldu. Exupery'nin kitabını basmayan yayınevi kalmadığı gibi, hikâyeye ait pek çok ürün de kitapçılarda, kırtasiyelerde, oyuncakçılarda yerini aldı. Altın yılını geride bırakan Küçük Prens'in Epsilon Yayınları tarafından bir de ajandası çıktı. "Süresiz Ajanda" adını taşıyan defter, Küçük Prens'in dünyası ile defterin sahibinin dünyasını birleştirmeyi hedefliyor.

Hem kadınlara hem erkeklere

Sağlıklı beslenen, yediğine içtiğine dikkat eden kadın ve erkekler için Alfa Yayınları, iki ayrı ajanda çıkardı. Uzman diyetisyen Dilara Koçak'ın hazırladığı "İyi Yaşam Günlüğü" ajandaları, sahibini zayıflatan ve ona beslenmeyi öğreten bir defter. 

El yazısını unutan beyaz yakalara

"365 günlük kişisel gelişim ajandası" olarak hazırlanan ajanda, iş dünyasının koşuşturması ortasında defter tutmak isteyenler için Hümanist Kitap Yayıncılık tarafından basıldı. 

Mitolojik bir yıl için

İsmail Gezgin tarafından hazırlanan "Mitoloji Ajandası", Yunan ve Roma takvim algısını yansıtırken günümüzden birkaç bin yıl öncesinde, insanın zamanla olan ilişkisini ortaya çıkarıyor. Pinhan Yayıncılık tarafından hazırlanan defter, sahibine kendi geçmişini göstermeyi de hedefliyor. 

Sinek Sekiz'in ekolojik defterleri 

Sürdürülebilir, eşitlikçi ve işbirlikçi bir hayat için yola çıkan Sinek Sekiz Yayınevi'nin son üç yıldır çıkardığı ajandalarının 2016 edisyonu "Her Güne Bir Sayfa" adını taşıyor. Defterde, hangi mevsimde hangi ürünün ekilip biçileceğinden leyleklerin gelme zamanına ve ipekböceğinin yumurtadan çıkmasına dek pek çok ekolojik bilgiye rastlamak mümkün.

Gün gün burçlar

Astrolog Nuray Sayarı'nın hazırladığı "2016 Astroloji ve Burçlar Ajandası" içerdiği takvim ve burçlarla, astroloji meraklılarına hitap ediyor.

Bu takvimlere de göz atın

Yaprakları günbegün koparılan ve fakat varlığı birkaç yıl öncesine kadar unutlan saatli maarif takvimlerinin dönüşü muhteşem oldu. Saatli maarif takviminden yola çıkılarak tasarlanan yeni takvimler arasında "Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi"nden "Her Güne Bir Oyun"a, "Bilgi ve Kültür Takvimi"ne dek masa üstünde yerini alacak tasarımlar sahiplerini bekliyor. 

0
6581
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage